Recepty od Petry nejen z MasterChef Česko👩‍🍳

Květák jako Francouzské brambory

Na tento recept jsem si pozvala posilu, kolegu a kamaráda z MasterChef Česko Acu. Společně jsme vám připravili variaci na Francouzské brambory z podzimního květáku. Moc velká dobrota. Suroviny jsou níže, postup najdete ve videu. Dobrou chuť Pro 2 osoby potřebujete: střední květák 1ks, vejce 3 ks, smetanu 12% 200 ml, panchetu 150 g, směs sýrů 250 g /my jsme použili ementál a mozzarellu, křen strouhaný 2 plž, muškátový oříšek ¼ člž, zázvor mletý ½ člž, koriandr mletý ½ člž, drcený kmín ½ člž, olej 75 ml, sůl a čerstvě mletý pepř. Tip: doporučuji květák, rozdělený na menší růžičky, promíchat…

Tomatová polévka s fritovanou mozzarellou

Sezóna rajčat vrcholí. Pojďme si připravit tomatovou polévku s křupavou mozzarellou. Chutná teplá i studená, hlavně, když se sýr krásně táhne. Potřebujete na 4 porce: rajčata, ideálně San Marsano nebo koktejlová 1000 g, cibuli 1 ks, palici česneku ½ rozpůlenou podélně, rozmarýn 2 větší snítky, tymián 1 člž, bílé víno 150 ml, vodu – záleží na požadované konzistenci – 300-400 ml a olej 3 lžíce.. Na dochucení čerstvou bazalku, kapary a balsamico redukci. Balíček mozarellových kuliček, vejce, mouku a strouhanku na obalení, olej na fritování. Postup najdete ve videu. Dobrou chuť.

FIT a FRESH Shepard`s pie

FIT a FRESH způsob stravování je vytvořený a slouží k redukci váhy, pro ty, jenž se nechtějí vzdát skvělého jídla. Pro všechny, kteří odmítají kuřecí prso v páře s brokolicí. Pro nás, kteří se potřebujeme ke štíhlosti projíst. Pro klienty jej vařím i do skleniček. Tak můžete pokrm uchovat i několik týdnů! Na FIT a FRESH pastýřský koláč – 6 skleniček 330 ml – potřebujete: Mleté hovězí libové 1000 g, sekaná rajčata nebo vlastní zavařovaná 330 ml, větší mrkev 1 ks, cibuli 1 ks, stroužky česneku 3 ks, oliváč 2 plž, střední dýni Hokaido 1 ks, zeleninový vývar 200 ml,…

Filet z duhového pstruha s chimichurri

Potřebujete: pstruh duhový filet 2 porce cca 200 g jedna, oliváč na potření a sůl na osolení. Na chimichurri: olivového oleje 1/2 šálku, červeného vinného octa, 2 lžíce, jemně nasekané petrželky 1/2 šálku, jemně nasekaný česnek 4 stroužky, chilli papričky 2 malé červené nakrájené najemno, sušeného oregana 3/4 člž, zarovnaná člž hrubé soli, pepř podle chuti (asi 1/2 člž). Postup: rozpalte si gril na 240 stupňů, pstruha omyjte, osušte, dobře osolte mořskou solí a potřete oliváčem. Mezitím si všechny ingredience na chimichurri vložte do choperu (nádoby se sekacími noži) a usekejte nahrubo, oliváč dolívejte postupně. Dejte stranou. Rybu vložte do…

Cuketová buchta

Potřebujete na těsto: cuketa 500 g, polohrubá mouka 300 g, cukr třtinový 200 g, javorový sirup 2 plž, ořechy mleté 100 g, vejce 3 ks, prášek do pečiva 2 balení, olej 200 ml, skořice 1 člž, badyán ½ člž, velká špetka soli. Na polevu: máslo 160 g, cukr moučka 160 g, mléko 3 plž, škrob Solamyl 4 plž, kakao 3 plž. Postup: cuketu nastrouhejte najemno do mísy, prosejte k ní mouku, přidejte prášky do pečiva a cukr, promíchejte. Vyklepněte do mísy i vejce a přilijte olej. Promíchejte a dochuťte kořením, javorovým sirupem a solí. Vyložte vyšší plech pečícím papírem, vlijte…

Fajitas

  Pro podobné recepty si pojďte do mých kuchařek.

Quiche Brie ráno

Francouzský slaných koláčů je nespočet druhů. Nejznámější verze je slaninová nebo špenátová. My milujeme kombinaci šalotka, brie a nakládaný zelený pepř, říkáme mu Brie ráno. Víc podobných receptů najdete v mojí Paličkou praštěné kuchařce. Tady je recept na Brie ráno. Potřebuješ: 400 g hladké mouky, 240 g másla, 100 ml dobře vychlazeného studeného vína, lžičku soli. Na náplň: 400 g sýra brie, 500 g šalotky, 400 g zakysané smetany a čtyři vejce + 50 g másla na vymazání formy a opečení šalotky. Na dochucení sůl, bílý pepř a 75 g nakládaného zeleného pepře. Postup: do misky vsyp mouku, přidej máslo,…

MasterChef Butterchicken

Potřebujete: 2 kuřecí prsa a jeden stehenní řízek (případně 600 g krůtích prsou), 2 stroužky česneku a stejně tak zázvoru, 4 střední rajčata, ½ beraního rohu, 2 červené cibule, šťávu z půlky citronu, 125 g másla, 100 ml smetany, hrst kešu ořechů, lžíci oleje, koření – lžičku kurkumy, chilli prášku, mletého koriandru + lžíci kari lístků. Bylinky – hrst koriandru, lžíci máty a lžičku pískavice. Postup: kuře nakrájíme na stejně velké kostičky cca 1 cm3, zázvor a česnek nastrouháme a smícháme s olejem a kořením a do směsi naložíme maso, ideálně na 2 hodiny do lednice, já měla 20 minut….

Pizza

Potřebujete: na 4 velké pizzy – hladká špaldová mouka 1000 g, vlažná voda 500 ml, olivový olej 100 ml, droždí 21 g, cukr 5 g a sůl 5 g. Hlubší plech o výšce 5 cm a hladkou mouku na vysypání. Fresh fólie na obalení plechu, pečící papíry (do trouby na pech) podle počtu pizz. Na pizzu vždy patří rajčatové sugo s bazalkou a mozzarella, ostatní ingredience nechám na vás. My milujeme na pizzu panchetu/slaninu, parmazán, olivy, sušená rajčata. Občas přidáme i další druhy sýrů – ovčí nebo hermelín, slaninu vyměníme za šunku nebo chorizo a hříšně sugo zaměníme smetanou. Ze…

Veky

Na máslové, vláčné a voňavé veky potřebujete: 1000 g hladké… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Tatarák ze dvou lososů

Uzený a čerstvý losos 1:1, nakládaný zelený pepř a kapary… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Taštičky s vinnou klobásou a parmazánem

Jednoduché, vkusné a moc dobré taštičky připravíte s listového těsta, vinné klobásy, parmazánu a fenyklu. Potřebujete na 18 kousků: tři balení listového těsta Billa – už rozválený plát – 750 g vinné klobásy, asi 50 g parmazánu, lžíce fenyklových semínek nedrcených na prach, 1 vejce na potření a 2 lžíce sezamu na posypání. Postup: těsto si přeložte podél na polovinu a nožem si naznačte zářezy. Na jeden plát vychází 6 kousků. Těsto zase rozviňte a na každý pás položte kousek klobásy cca 5 cm dlouhý, posypejte parmazánem a špetkou fenyklu, přeložte a vidličkou pečlivě spojte těsto. Postup najdete u mě…

Treska v žitné tempuře a Odlehčený bramborový salát

Treska v žitné tempuře Tajemství tempury tkví ve správné konzistenci……

Chcete-li získat přístup k tomuto příspěvku, musíte zakoupit jeden z kurzů.
Pokud máte kurz zakoupen, přihlaste se zde: log in.

Pavlova

Pavlova 150 g bílků, 175 g cukru krystal, 2 lžíce……

Tento příspěvek je dostupný pouze pro členy.
Přihlaste se zde: log in.

Petřina zrychlená Žemlovka

Potřebujete: tousty z bílého chleba 15 ks vejce 5 ks… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Kynutý závin s čokoládou

Potřebujete: Postup: připrav si kvásek z droždí, špetky cukru a… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Stroganoff

Potřebujete: hovězí roštěnec nebo flank steak 400 g cibule 2… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Chilli con Carne

Potřebujete: hovězí mleté maso 500 g červené fazole 500 g… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*


 

Milí, vítejte v mojí kuchyni plné FIT a FRESH receptů. Najdete zde tipy na snídaně, obědy a večeře, a to stačí, protože víckrát za den tělo dospělého člověka nepotřebuje nasytit. Dokonce stačí jen dvě jídla denně – dopolední a večerní, více informací k tomuto tématu dostanete v mých kurzech a knížkách.
Sem do sekce Recepty, budu vkládat highlighty z mojí kuchyně. Funkční jídla zkombinovaná tak, abyste hmotnost redukovali, případně stabilizovali a dlouhodobě udrželi. Recepty pro rovnováhu metabolismu. A také jídla pro radost, určené k občasné konzumaci.
Až vám to vaří a chutná a hubnete!

Bude se vám hodit: vysvětlivky FIT a FRESH zkratek:

Metafit – jídlo s vysokou biologickou hodnotou, sestavné pro zrychlení metabolismu
Stravovací okno – čas na jídlo
Lačnící okno – čas na lačnění – jinak také stravovací pauza
– Kdo Hubne
– Kdo Udržuje
– Kdo Mlsá
Jablocet – jablečný ocet
Přepumáslo – přepuštěné máslo
Oliváč – olivový olej
Koza – kozí produkty
Ovce – ovčí produkty
Reference