
Květák jako Francouzské brambory
Na tento recept jsem si pozvala posilu, kolegu a kamaráda z MasterChef Česko Acu. Společně jsme vám připravili variaci na Francouzské brambory z podzimního květáku. Moc velká dobrota. Suroviny jsou níže, postup najdete ve videu. Dobrou chuť Pro 2 osoby potřebujete: střední květák 1ks, vejce 3 ks, smetanu 12% 200 ml, panchetu 150 g, směs sýrů 250 g /my jsme použili ementál a mozzarellu, křen strouhaný 2 plž, muškátový oříšek ¼ člž, zázvor mletý ½ člž, koriandr mletý ½ člž, drcený kmín ½ člž, olej 75 ml, sůl a čerstvě mletý pepř. Tip: doporučuji květák, rozdělený na menší růžičky, promíchat…

Tomatová polévka s fritovanou mozzarellou
Sezóna rajčat vrcholí. Pojďme si připravit tomatovou polévku s křupavou mozzarellou. Chutná teplá i studená, hlavně, když se sýr krásně táhne. Potřebujete na 4 porce: rajčata, ideálně San Marsano nebo koktejlová 1000 g, cibuli 1 ks, palici česneku ½ rozpůlenou podélně, rozmarýn 2 větší snítky, tymián 1 člž, bílé víno 150 ml, vodu – záleží na požadované konzistenci – 300-400 ml a olej 3 lžíce.. Na dochucení čerstvou bazalku, kapary a balsamico redukci. Balíček mozarellových kuliček, vejce, mouku a strouhanku na obalení, olej na fritování. Postup najdete ve videu. Dobrou chuť.

FIT a FRESH Shepard`s pie
FIT a FRESH způsob stravování je vytvořený a slouží k redukci váhy, pro ty, jenž se nechtějí vzdát skvělého jídla. Pro všechny, kteří odmítají kuřecí prso v páře s brokolicí. Pro nás, kteří se potřebujeme ke štíhlosti projíst. Pro klienty jej vařím i do skleniček. Tak můžete pokrm uchovat i několik týdnů! Na FIT a FRESH pastýřský koláč – 6 skleniček 330 ml – potřebujete: Mleté hovězí libové 1000 g, sekaná rajčata nebo vlastní zavařovaná 330 ml, větší mrkev 1 ks, cibuli 1 ks, stroužky česneku 3 ks, oliváč 2 plž, střední dýni Hokaido 1 ks, zeleninový vývar 200 ml,…

Filet z duhového pstruha s chimichurri
Potřebujete: pstruh duhový filet 2 porce cca 200 g jedna, oliváč na potření a sůl na osolení. Na chimichurri: olivového oleje 1/2 šálku, červeného vinného octa, 2 lžíce, jemně nasekané petrželky 1/2 šálku, jemně nasekaný česnek 4 stroužky, chilli papričky 2 malé červené nakrájené najemno, sušeného oregana 3/4 člž, zarovnaná člž hrubé soli, pepř podle chuti (asi 1/2 člž). Postup: rozpalte si gril na 240 stupňů, pstruha omyjte, osušte, dobře osolte mořskou solí a potřete oliváčem. Mezitím si všechny ingredience na chimichurri vložte do choperu (nádoby se sekacími noži) a usekejte nahrubo, oliváč dolívejte postupně. Dejte stranou. Rybu vložte do…

Cuketová buchta
Potřebujete na těsto: cuketa 500 g, polohrubá mouka 300 g, cukr třtinový 200 g, javorový sirup 2 plž, ořechy mleté 100 g, vejce 3 ks, prášek do pečiva 2 balení, olej 200 ml, skořice 1 člž, badyán ½ člž, velká špetka soli. Na polevu: máslo 160 g, cukr moučka 160 g, mléko 3 plž, škrob Solamyl 4 plž, kakao 3 plž. Postup: cuketu nastrouhejte najemno do mísy, prosejte k ní mouku, přidejte prášky do pečiva a cukr, promíchejte. Vyklepněte do mísy i vejce a přilijte olej. Promíchejte a dochuťte kořením, javorovým sirupem a solí. Vyložte vyšší plech pečícím papírem, vlijte…

Quiche Brie ráno
Francouzský slaných koláčů je nespočet druhů. Nejznámější verze je slaninová nebo špenátová. My milujeme kombinaci šalotka, brie a nakládaný zelený pepř, říkáme mu Brie ráno. Víc podobných receptů najdete v mojí Paličkou praštěné kuchařce. Tady je recept na Brie ráno. Potřebuješ: 400 g hladké mouky, 240 g másla, 100 ml dobře vychlazeného studeného vína, lžičku soli. Na náplň: 400 g sýra brie, 500 g šalotky, 400 g zakysané smetany a čtyři vejce + 50 g másla na vymazání formy a opečení šalotky. Na dochucení sůl, bílý pepř a 75 g nakládaného zeleného pepře. Postup: do misky vsyp mouku, přidej máslo,…

MasterChef Butterchicken
Potřebujete: 2 kuřecí prsa a jeden stehenní řízek (případně 600 g krůtích prsou), 2 stroužky česneku a stejně tak zázvoru, 4 střední rajčata, ½ beraního rohu, 2 červené cibule, šťávu z půlky citronu, 125 g másla, 100 ml smetany, hrst kešu ořechů, lžíci oleje, koření – lžičku kurkumy, chilli prášku, mletého koriandru + lžíci kari lístků. Bylinky – hrst koriandru, lžíci máty a lžičku pískavice. Postup: kuře nakrájíme na stejně velké kostičky cca 1 cm3, zázvor a česnek nastrouháme a smícháme s olejem a kořením a do směsi naložíme maso, ideálně na 2 hodiny do lednice, já měla 20 minut….

Pizza
Potřebujete: na 4 velké pizzy – hladká špaldová mouka 1000 g, vlažná voda 500 ml, olivový olej 100 ml, droždí 21 g, cukr 5 g a sůl 5 g. Hlubší plech o výšce 5 cm a hladkou mouku na vysypání. Fresh fólie na obalení plechu, pečící papíry (do trouby na pech) podle počtu pizz. Na pizzu vždy patří rajčatové sugo s bazalkou a mozzarella, ostatní ingredience nechám na vás. My milujeme na pizzu panchetu/slaninu, parmazán, olivy, sušená rajčata. Občas přidáme i další druhy sýrů – ovčí nebo hermelín, slaninu vyměníme za šunku nebo chorizo a hříšně sugo zaměníme smetanou. Ze…

Veky
Na máslové, vláčné a voňavé veky potřebujete: 1000 g hladké… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Tatarák ze dvou lososů
Uzený a čerstvý losos 1:1, nakládaný zelený pepř a kapary… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Taštičky s vinnou klobásou a parmazánem
Jednoduché, vkusné a moc dobré taštičky připravíte s listového těsta, vinné klobásy, parmazánu a fenyklu. Potřebujete na 18 kousků: tři balení listového těsta Billa – už rozválený plát – 750 g vinné klobásy, asi 50 g parmazánu, lžíce fenyklových semínek nedrcených na prach, 1 vejce na potření a 2 lžíce sezamu na posypání. Postup: těsto si přeložte podél na polovinu a nožem si naznačte zářezy. Na jeden plát vychází 6 kousků. Těsto zase rozviňte a na každý pás položte kousek klobásy cca 5 cm dlouhý, posypejte parmazánem a špetkou fenyklu, přeložte a vidličkou pečlivě spojte těsto. Postup najdete u mě…

Treska v žitné tempuře a Odlehčený bramborový salát
Treska v žitné tempuře Tajemství tempury tkví ve správné konzistenci……

Petřina zrychlená Žemlovka
Potřebujete: tousty z bílého chleba 15 ks vejce 5 ks… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Kynutý závin s čokoládou
Potřebujete: Postup: připrav si kvásek z droždí, špetky cukru a… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Stroganoff
Potřebujete: hovězí roštěnec nebo flank steak 400 g cibule 2… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Chilli con Carne
Potřebujete: hovězí mleté maso 500 g červené fazole 500 g… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*
Milí, vítejte v mojí kuchyni plné FIT a FRESH receptů. Najdete zde tipy na snídaně, obědy a večeře, a to stačí, protože víckrát za den tělo dospělého člověka nepotřebuje nasytit. Dokonce stačí jen dvě jídla denně – dopolední a večerní, více informací k tomuto tématu dostanete v mých kurzech a knížkách.
Sem do sekce Recepty, budu vkládat highlighty z mojí kuchyně. Funkční jídla zkombinovaná tak, abyste hmotnost redukovali, případně stabilizovali a dlouhodobě udrželi. Recepty pro rovnováhu metabolismu. A také jídla pro radost, určené k občasné konzumaci.
Až vám to vaří a chutná a hubnete!
Bude se vám hodit: vysvětlivky FIT a FRESH zkratek:
Přepumáslo – přepuštěné máslo
Oliváč – olivový olej
Koza – kozí produkty
Ovce – ovčí produkty