Recepty od Petry nejen z MasterChef Česko👩‍🍳

Tortilla de patatas

Carnitas

 

Pita chléb

 

Čínský slepičí salát

Potřebujete: na vývar – slepici /1000 g/, vodu 5 l, sůl, pepř, cibuli. Na salát sójovou omáčku slanou 50 g, sójovou omáčku sladkou 50 g, rybí omáčku 50 g, zázvor 30 g, česnek 4 stroužky, škrob 1 plž, vývar slepičí 200 ml, jarní cibulku 2 ks, mrkev 3 kusy, červené zelí 300 g, bílé zelí 300g. Postup: opečte rozkrojenou cibuli do černa, slepici zalijte studenou vodou, přidejte cibuli, alespoň 10 kuliček pepře, bobkový list a nové koření, osolte a přiveďte k varu. Za vařící vodu sejměte pěnu a čistý vývar nechte perlit alespoň tři hodiny. V mezičase si nakrájejte cibulku,…

Francouzská cibulačka

Potřebujete: na 3 l polévky – 1 kg cibule 1:1, červené : žluté, vrchovatou lžíci ghí, bílé víno suché 200 ml (ve videu jsem použila Tramín červený), snítku rozmarýnu, tymián sušený 1 člž, sůl, pepř, 3 l zeleninového vývaru nebo 100 ml demi glace naředit vodou do tří litrů. Někdy dochucuji balzamikovou redukcí i s příchutí lanýžů. Francouzský aromatický sýr, my jsme měli dánský Esrom. Postup najdete ve videu.

Kachní prso s medem, zelí a lokše

Kachní prso s medem Kachní prso, lžíci medu, Svatomartinské červené víno, sůl, pepř a čerstvý rozmarýn. Prso důkladně očistím, na kůži nařežu na mřížky, pořádně prosolím, lehce opepřím a pomažu medem. Pokladu rozmarýnem a naložím aspoň na hoďku až dvě do silného červeného vína. Odstraním rozmarýn, položím na studenou pánev kůží dolů a zatáhnu, to samé opakuji i na druhé straně prsíčka. Předehřeji troubu na 190 stupňů a dotáhnu 12 minut. Před servisem nechám 10 minut odpočinout na prkýnku, pokud pouští krev, osuším. Krve je jen trošinku, když je maso dobře zatažené na pánvi. Konfitované zelí Červené zelí, sádlo, badyán,…

Základní škola vaření Sushi

Potřebujete: japonskou kulatou rýži 500 g, vodu 1000 ml, sůl 1 člž, rýžový ocet 100 ml, wasabi, 8 plátků mořských řas Nori, porci lososa, porci tuňáky, 2 vece, ½ okurky a střední avokádo. Rohož na rolování sushi, nakládaný zázvor a japonskou sójovou omáčku. Postup: rýži perfektně propláchněte pod tekoucí vodou v cedníku. Vypadá to tak, že z rýže pouští čirá voda, nikoliv bílá či kalná. Vložte do hrnce, přidejte vodu, osolte přiveďte k varu. Poté stáhněte a nechte na mírném ohni dojít. Po uvaření dochuťte rýži octem a dejte vychladit. V mezičase, kdy se vaří rýže, očistěte ryby a nakrájejte…

Bisque

Potřebujete: Na tři porce skelet lososa 1 balení (Boxxi), 3alotku 2 ks, kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), pór ½, řapíkatý celer 2 stonky, 250 g, bílé víno 100 ml, drcená rajčata 100 ml, limetu ½, habaňeros papričku kousek velikosti hrášku, koření – estragon 1 člž, bobkový list 2ks. Sůl, pepř podle libosti, zeleninový vývar 400 ml a voda cca 2,5 l, olivový olej na základ, asi 3 plž. Jak vložku doporučuji velké krevety, které pouze spaříte vodou a poté vložíte na minutu do horké polévky.   Postup: Do hrnce vložte omytý skelet lososa, zalijete studenou vodou, osolíte, přidáte bobkáč a…

Bulky na hamburgery a hamburger

Potřebujete: 350 g hladké mouky, 225 ml mléka, 20 g čerstvého droždí, 20 g cukru krupice, 8 g soli, 1 vejce pokojové teploty, 1 žloutek pokojové teploty, 50 g másla pokojové teploty, 1 lžička oliváče Na potření: 1 vejce (nebo bílek z vejce, ze kterého jste oddělili žloutek do těsta), lžička sezamových semínek Postup: Nejdřív zapracujte na Tang zhongu (tangžongu). Do rendlíku navažte 20 g mouky a zalijte 100 ml mléka. Promíchejte francouzskou metličkou a zahřívejte na plotýnce rozehřáté na střední výkon. Směs začne houstnout, proto stále míchejte, má tendence tvořit hrudky. Musíte docela máknout metličkou. Jakmile je hmota tuhá,…

Veky

Na máslové, vláčné a voňavé veky potřebujete: 1000 g hladké… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Tatarák ze dvou lososů

Uzený a čerstvý losos 1:1, nakládaný zelený pepř a kapary… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Taštičky s vinnou klobásou a parmazánem

Jednoduché, vkusné a moc dobré taštičky připravíte s listového těsta, vinné klobásy, parmazánu a fenyklu. Potřebujete na 18 kousků: tři balení listového těsta Billa – už rozválený plát – 750 g vinné klobásy, asi 50 g parmazánu, lžíce fenyklových semínek nedrcených na prach, 1 vejce na potření a 2 lžíce sezamu na posypání. Postup: těsto si přeložte podél na polovinu a nožem si naznačte zářezy. Na jeden plát vychází 6 kousků. Těsto zase rozviňte a na každý pás položte kousek klobásy cca 5 cm dlouhý, posypejte parmazánem a špetkou fenyklu, přeložte a vidličkou pečlivě spojte těsto. Postup najdete u mě…

Treska v žitné tempuře a Odlehčený bramborový salát

Treska v žitné tempuře Tajemství tempury tkví ve správné konzistenci……

Tento příspěvek je dostupný pouze pro členy.
Přihlaste se zde: log in.

Pavlova

Pavlova 150 g bílků, 175 g cukru krystal, 2 lžíce……

Tento příspěvek je dostupný pouze pro členy.
Přihlaste se zde: log in.

Petřina zrychlená Žemlovka

Potřebujete: tousty z bílého chleba 15 ks vejce 5 ks… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Kynutý závin s čokoládou

Potřebujete: Postup: připrav si kvásek z droždí, špetky cukru a… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Stroganoff

Potřebujete: hovězí roštěnec nebo flank steak 400 g cibule 2… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*

Chilli con Carne

Potřebujete: hovězí mleté maso 500 g červené fazole 500 g… Vyplňte pole níže a získejte přístup ke všem receptům z MasterChef: Uživatelské jméno* E-mail*


 

Milí, vítejte v mojí kuchyni plné FIT a FRESH receptů. Najdete zde tipy na snídaně, obědy a večeře, a to stačí, protože víckrát za den tělo dospělého člověka nepotřebuje nasytit. Dokonce stačí jen dvě jídla denně – dopolední a večerní, více informací k tomuto tématu dostanete v mých kurzech a knížkách.
Sem do sekce Recepty, budu vkládat highlighty z mojí kuchyně. Funkční jídla zkombinovaná tak, abyste hmotnost redukovali, případně stabilizovali a dlouhodobě udrželi. Recepty pro rovnováhu metabolismu. A také jídla pro radost, určené k občasné konzumaci.
Až vám to vaří a chutná a hubnete!

Bude se vám hodit: vysvětlivky FIT a FRESH zkratek:

Metafit – jídlo s vysokou biologickou hodnotou, sestavné pro zrychlení metabolismu
Stravovací okno – čas na jídlo
Lačnící okno – čas na lačnění – jinak také stravovací pauza
– Kdo Hubne
– Kdo Udržuje
– Kdo Mlsá
Jablocet – jablečný ocet
Přepumáslo – přepuštěné máslo
Oliváč – olivový olej
Koza – kozí produkty
Ovce – ovčí produkty
Reference