Potřebujete: paprika 6ks, hovězí maso mleté 500 g, rýže parboiled 120 g, cibule 3 ks, rajčatové pyré 500 ml, vývar hovězí nebo zeleninový 250 ml, oliváč 3 plž, česnek 1 stroužek, libeček a petrželka 1 hrst, koření: skořice 1 člž, badyán 1 ks, hřebíček 4 ks, bobkový list 3 ks, nové koření 5 ks, třtinový cukr 2 plž, sůl a pepř podle chuti.
Postup
Masová směs: maso smíchejte s rýží a česnekem utřeným se solí, nasekaným libečkem a polovinou petrželky, nadrobno nasekanou půlkou cibule, připepřete a naplňte omyté a vyčištěné paprikové lusky.
Omáčka: na rozpáleném oliváči opečte dozlatova 2 a 1/2 cibule, které předtím pokrájíte nadrobno, přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte koření, promíchejte a zasmahněte. Přilejte 1/3 rajčatového pyré nechte zredukovat na polovinu. Vložte papriky, přilijte zbytek pyré a vývaru, osolte, operet, přiložte a duste 20 min. Tip: do háčky přidávám i