Trhané hovězí
Potřebujete:
Hovězí karabáček 1000g
Česnek 1 palici
Vývar hovězí 250 ml
Olej 2 plž
Koření: zázvor 2 plž, sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Maso nakrájejte přes vlákno na větší kusy viz. video, a na rozpáleném oleji zatáhněte ze všech stran. Troubu si zahřejte na 100 stupňů Celsia. Zatažené maso osolte, přidejte zázvor a podlijte vývarem. Nechte zredukovat na 2/3 a přendejte do pekáčku s poklicí. Přidejte celou palici česneku rozpůlenou podél, přiklopte a pošlete do trouby. Konfitujte při teplotě 100 stupňů cca 6 hodin. Po vyjmutí z trouby vyndejte česnek a vymačkejte jjej ze slupek k masu. Masu roztrhejte vidličkou.
Tortillas 4Ks
Potřebujete:
175 g hl. mouky
100 ml horké vody
1 pl oleje 2 špetky soli
Postup:
Smíchnout vše dohromady, nechat odležet 20 min. Rozdělit na 4 díly a nechat odležet 10 min. Vyválet a opékat na suché pánvi vždy 10 sec a otočit, opakovat, dokud se nenafouknout. Horké potřít máslem nebo olejem.
Na závěrečný servis potřebujete:
Natrhané maso, tortilly, čedar plátky, zakysanou smetanu, nakládané jalapeňos.
Postup:
Tortillu kopněte do pánve, na polovinu položte 2 plátky sýra, přidejte vrstvu masa, překlopte na půl a zapečte. Přendejte na talíř, potřete zakyskou a přikryjte jalapeňos viz. video.