
Jednoduché, vkusné a moc dobré taštičky připravíte s listového těsta, vinné klobásy, parmazánu a fenyklu.
Potřebujete na 18 kousků: tři balení listového těsta Billa – už rozválený plát – 750 g vinné klobásy, asi 50 g parmazánu, lžíce fenyklových semínek nedrcených na prach, 1 vejce na potření a 2 lžíce sezamu na posypání.
Postup: těsto si přeložte podél na polovinu a nožem si naznačte zářezy. Na jeden plát vychází 6 kousků. Těsto zase rozviňte a na každý pás položte kousek klobásy cca 5 cm dlouhý, posypejte parmazánem a špetkou fenyklu, přeložte a vidličkou pečlivě spojte těsto. Postup najdete u mě na instagramovém profilu. https://www.instagram.com/petra_krajcinovic/
Taštičku potřete rozšlehaným vajíčkem, posypejte sezamem a pečte na 180 stupňů 10 minut. Vytáhněte z trouby, pokapejte oliváčem, posypejte parmazánem a dejte na 1 minutu zpět do trouby zapéct. Na plech se vejde 8 taštiček. Dobrou chuť