Čínský slepičí salát

Potřebujete:

na vývar – slepici /1000 g/, vodu 5 l, sůl, pepř, cibuli. Na salát sójovou omáčku slanou 50 g, sójovou omáčku sladkou 50 g, rybí omáčku 50 g, zázvor 30 g, česnek 4 stroužky, škrob 1 plž, vývar slepičí 200 ml, jarní cibulku 2 ks, mrkev 3 kusy, červené zelí 300 g, bílé zelí 300g.

Postup:

opečte rozkrojenou cibuli do černa, slepici zalijte studenou vodou, přidejte cibuli, alespoň 10 kuliček pepře, bobkový list a nové koření, osolte a přiveďte k varu. Za vařící vodu sejměte pěnu a čistý vývar nechte perlit alespoň tři hodiny. V mezičase si nakrájejte cibulku, na julienne mrkev a nakrouhejte zelí. Po třech hodinách vývar slijte a dejte stranou, maso ze slepice oberte a natrhejte, do zchladlého vývaru (200 ml) přidejte solamyl. Ve woku – doporučuji Korkmaz od Plastimexu – rozvoňte česnek a zázvor, zalijte všemi omáčkami a přidejte vývar, provařte do zhoustnutí a vražte do toho natrhanou slepici. Promíchejte a případně dolijte vývar, pokud chcete víc šťávy. Přidejte zeleninu a promíchejte. Už nevařte, pouze lehce prohřejte.