OVESNÉ VLOČKY
Snídáte ovesné vločky? Pak pro své tělo připravujete vůbec nejlepší start do nového dne. Ov mají vysoký obsah rozpustné vlákniny, která pomáhá snižovat cholesterol a působí jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním. Dále pomáhají zpomalovat trávení a stabilizovat hladinu glukózy v krvi. Jsou ideální, pokud držíte dietu, jelikož rychle zaženou hlad a mají schopnost navodit stav plnosti po dlouhou dobu. Ovesné vločky obsahují spoustu živin, především jsou bohaté na kyselinu listovou a draslík. Kyselina listová je důležitá pro správnou funkci imunitního systému a fungování metabolismu. Draslík naše tělo potřebuje pro dobré fungování srdce a nervové soustavy. Pokud vločky navíc nafermentujete, uděláte blaho i vaší střevní mikroflóře. Stačí přes noc namočit do vody – 50 g ovesných vloček se lžící jablečného octa, pokrýt vodou a ráno doplnit o rostlinné mléko, dochutit skořicí a kardamomem a svařit na kaši.
Suroviny
250 g ovesných vloček, 100 g slunečnicových semínek, 2 lžíce kokosového oleje, 3 lžíce jablečného pyré v bio kvalitě, 1 lžička soli, 1 lžička mleté skořice
Můžete vylepšit 100 g nasekaných mandlí, ořechů či celých rozinek, brusinek. Nepečeme společně s granolou, ořechy a mandle orestujte na pánvi a stejně jako sušené nebo lyofilizované ovoce, vmíxhejte až do upečené granoly.
KU – přidá med, viz. video-recept.
KM – přidá med a cukr, viz. video-recept.