Tatarák

Potřebujte: stařený flank steak 500 g, ovčí sýr 100 g (může být parmazán), středně velké sladká červené cibule ½ nebo šalotky 2 ks, cornichons 4 kusy, kapary 2 lžíce, olivový olej 50 ml, žloutek 1 ks, chilli vločky, sušená citronová kůra, černucha a čerstvě mletý pepř 1 lžíce, hrubozrnná mořská sůl dle chuti.
Na topinky kvalitní kváskový chléb, olivový olej na smažení a česnek.

Postup: maso odblaňte a perfektně očistěte, nakrájejte na větší kusy a vložte do nádoby na sekání. Několika pulsy nasekejte na drobné kousky.

Vyvarujte se toho, abyste maso umlátili na kaši!

Cibuli a cornichonky nakrájejte na velejemno, sýr nastrouhejte na křenovém struhadle. Vmíchejte do masové směsi, přidejte žloutek, olej, kapary a koření. Dobře osolte (já solím tatarák na hranu a nesolím topinky) a promíchejte. Natřete na křupavou topinku a zavrňte si blahem.

 

Pro podobné recepty si pojďte do mých kuchařek.