Květák jako Francouzské brambory

Na tento recept jsem si pozvala posilu, kolegu a kamaráda z MasterChef Česko Acu. Společně jsme vám připravili variaci na Francouzské brambory z podzimního květáku. Moc velká dobrota.
Suroviny jsou níže, postup najdete ve videu. Dobrou chuť

Pro 2 osoby potřebujete: střední květák 1ks, vejce 3 ks, smetanu 12% 200 ml, panchetu 150 g, směs sýrů 250 g /my jsme použili ementál a mozzarellu, křen strouhaný 2 plž, muškátový oříšek ¼ člž, zázvor mletý ½ člž, koriandr mletý ½ člž, drcený kmín ½ člž, olej 75 ml, sůl a čerstvě mletý pepř.

Tip: doporučuji květák, rozdělený na menší růžičky, promíchat s 50 ml oleje, okmínovat, osolit a upéct při 180 stupních Celsia dozlatova. Trvá to asi 12 min. A potom s ním pracovat dle postupu ve videu.