
Potřebujete: kvalitní buřty 1000 g, papriky červené 2 ks, papriky bílé 2 ks, střední cibule 4ks, kečup z rajčat 8 plž, hořčice dijonská 8 plž, voda 16 plž, olej půl na půl oliváč a slunečnicový 8 plž, cukr třtinový 6 člž, sůl, černý pepř (celé kuličky) a chilli podle chuti.
Postup: papriky potřete olejem, vložte do trouby na 170 stupňů a pečte téměř dočerna. Shlazené oloupejte a nakrájejte na proužky. Buřty oloupejte a podélně překrojte, rozpalte gril a opečte je. Mezitím si připravte čmorajz. Cibuli na půl kolečka hoďte na pánev, kam jste nalili všechen olej, nemusí být horký, cibule neopékáme, ale provařujeme. Přidejte cukr, nechte malinko zkaramelizovat a přilijte ocet. Následuje kečup, hořčice, voda, pepř, sůl. Provařte a dochuťte chilli, pokud máte rádi pikantní jídla. Plňte ještě horké do vyvařených sklenic. Postup, vrstvěte nejprve buřty, pak papriky a navrch čmorajz. Opakujte, dokud není sklenice plná. Vydezinfikujte závit a víčko alkoholem, pevně utáhněte a otočte dnem vzhůru. Lehce bouchněte. Po zchlazení dejte skleničky s Buřtoslavem do lednice. Po tři dny aspoň jednou za den protřepněte a otočte. Takto připravený salát ve skle můžete uchovat v lednici i několik měsíců.