Quiche Brie ráno

Francouzský slaných koláčů je nespočet druhů. Nejznámější verze je slaninová nebo špenátová. My milujeme kombinaci šalotka, brie a nakládaný zelený pepř, říkáme mu Brie ráno. Víc podobných receptů najdete v mojí Paličkou praštěné kuchařce.
Tady je recept na Brie ráno.

Potřebuješ: 400 g hladké mouky, 240 g másla, 100 ml dobře vychlazeného studeného vína, lžičku soli.
Na náplň: 400 g sýra brie, 500 g šalotky, 400 g zakysané smetany a čtyři vejce + 50 g másla na vymazání formy a opečení šalotky. Na dochucení sůl, bílý pepř a 75 g nakládaného zeleného pepře.

Postup: do misky vsyp mouku, přidej máslo, nakrájené na kousky spoj v drobenku, přilij víno, dosol a vypracuj pevné hladké těsto. Zabal jej do freshky a dej odležet na 1-2 hodiny do lednice.
Šalotku nakrájej na kolečka a opeč dozlatova. V misce rozšlehej 4 vejce, přidávej postupně zakysku. Brie nakrájej na kostičky a vsyp je do hmoty, přidej vychladlou šalotku, dosol a opepři. Předehřej si troubu na 200 stupňů Celsia. Těsto rozválej na výšku 0,5 cm a vlož do máslem vymazané kulaté pečící formy (24 cm). Vlij do něj náplň a dej péct na 30 min na 200 stupňů do trouby.

Tip 2: těsto si můžeš 10 minut předpéct a teprve pak do něj vlít hmotu.
Tip 3: koho šalotka nadýmá, může ji vynechat a přidat na zeleném pepři.

 

Další recepty naleznete v mojí Paličkou praštěné kuchařce.