Filet z duhového pstruha s chimichurri

Potřebujete: pstruh duhový filet 2 porce cca 200 g jedna, oliváč na potření a sůl na osolení. Na chimichurri: olivového oleje 1/2 šálku, červeného vinného octa, 2 lžíce, jemně nasekané petrželky 1/2 šálku, jemně nasekaný česnek 4 stroužky, chilli papričky 2 malé červené nakrájené najemno, sušeného oregana 3/4 člž, zarovnaná člž hrubé soli, pepř podle chuti (asi 1/2 člž).

Postup: rozpalte si gril na 240 stupňů, pstruha omyjte, osušte, dobře osolte mořskou solí a potřete oliváčem. Mezitím si všechny ingredience na chimichurri vložte do choperu (nádoby se sekacími noži) a usekejte nahrubo, oliváč dolívejte postupně. Dejte stranou. Rybu vložte do grilu a kůží dospod a pečte buď 2 minuty z každé strany, záleží na výšce filetu. Nebo, pokud máte gril PHILCO PHGR 9000, nastavte si program ryba. Rybu servírujte na talíř a navrch filetu navrstvěte chimichurri.